50 felett. Inspirációk.

A kávé nem fokozza az agyvérzés kockázatát

Egy nagy léptékű nemzetközi kutatás eredményei szerint a kávéfogyasztás nem fokozza sem az agyvérzés, sem a szívbetegségek kockázatát. Éppen az ellenkezője igaz: aki átlagosan napi 3-5 csészével iszik, annál húsz százalékkal kisebb a szívbetegségek esélye, mint annál, aki egyáltalán nem kávézik. A Harvard és a Szingapúri Egyetem kutatói azt találták, hogy napi 3-5 kávé fogyasztásakor… Tovább »

A C-vitamin csökkentheti az agyvérzés kockázatát?

A C-vitamint naponta szükséges bevinni szervezetünkbe, számos okból, amelyekről korábban már írtunk. Vannak arra utaló adatok is, hogy a C-vitamin az agyvérzés esélyét is csökkenti. Egy új tanulmány azt mutatja, hogy C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása mint pl: a narancs, eper, paprika, brokkoli, papaya, hogy csak néhányat említsünk – csökkentheti az agyi infarktus kockázatát. A Magyar… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!